söndag 4 december 2011

PMI: Ett vilt liv

Boken är skriven av Sylvia McNicoll
Boken handlar om Zanna. Hon bor i Last Chance. Där bor hon i en stuga med sin tvillingbror Martin,pappa och hennes hund Paris. Paris är egentligen en varg. En dag får hon ett besked om  att hennes bästis Emily ska bli hämtad av hennes pappa mr Serenga för att han  kräver att hon kommer och bor hos honom. Han ska hämta Emily. När Zanna fått reda på det så berättar hon det för Martin men han verkar inte förvånad alls och det visar sig att han har vetat det ett tag. Han äger ett eget litet flygplan som han tar till Last Chance för att det inte går några andra flyg för att det är väldigt dåligt väder. Plötsligt så försvinner hans plan från radarn. Då kallas Zanna och Paris ut för att hjälpa till med räddningsarbetet. Tyler och Martin följer också med. Man tror att mr Serengas plan har störtat, om han lever vet ingen. När dom håller på med räddningsarbetet så skadar Paris sitt ena ben och kan inte fortsätta vilket gör arbetet ännu svårare. 
P: Det är väldigt bra miljöbeskrivningar. Det var väldigt lätt att leva sig in och att se bilden framför sig. Ibland när det fanns svåra eller ovanliga ord med i texten så fanns det en förklaring längst ner på sidan. Det finns en tydlig ” röd tråd ”. Man kan förstå lätt hur en person känner sig. 
M: Att man skrev mrs..... och mr.... istället för ett vanligt namn Så att det är svårt att hålla reda på vem alla är. Man får inte heller veta hur Zanna ser ut eller hur gammal hon är.
I: Att det finns ordförklaringar längst ner på sidan när det är ord som inte använder så ofta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar