fredag 16 december 2011

PMI:Milo


Skriven av: Jenny Hughes
Boken handlar om Mia som är 13 år. Hon bor i Kenford med sin mamma och pappa. Hennes pappa har varit sjuk ett bra tag och en dag så får hon reda på att dom ska flytta till Bridgely. Dagen innan dom ska flytta  så är hon ledig från skolan för att packa det sista. Hon besöker även sina favoritställen. Ett ställe är en park. När hon går förbi en buske så hör hon hur något rör sig. Bakom så ligger det en hund som har fastnat med sin ena tass i ett galler. Hon hjälper hunden loss och går hemåt. Vid trafikljusen så märker hon att hunden har följt efter henne så hon säger till den att gå hem men den följer fortfarande  efter Mia. Han har inget halsband på sig så hon tar hem honom till sig. Väl hemma så   åker Mia och hennes pappa till veterinären. Dom kan inte heller hitta någon ägare så dom tar med sig hunden till Bridgely. Hon döper hunden till Milo. I Bridgely så träffar hon Josh som också är 13 år och har själv en hund som heter Harvey. Milo är väldigt olydig så Josh hjälper Mia att träna Milo. En dag när dom är ute kommer Milo springandes men en lapp i munnen som har troligtvis har hittat på mr Hobarts mark. Det som står på lappen gör om väldigt säkra på att mr Hobart döljer något.....
P: Bra personbeskrivningar. Man ser lätt framför sig  hur alla personer set ut och vad som känner. Miljön beskrivs väldigt tydligt.
M: Långa miljöbeskrivningar gör så att det blir tråkigt att läsa. Ibland vet man inte riktigt var dom befinner sig någonstans. Där är väldigt många svåra ord som man inte använder ofta som man måste veta vad dom betyder för att förstå handlingen. Boken värkar mer spännande när man läser på baksidan än vad den är och boken är inte så spännande när det är tänkt att var det. I slutet blir det väldigt svårt att förstå var dom är och vad dom pratar om.
I: Att Jerry som är farbror till Josh blir inblandad i slutet och får helt plötsligt ett annat arbete. 





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar